Tuesday, 16 December 2014

      Assalamualaikum.. Udoh lame bebonor rasenye teman idok bukok blog ni.. Atenyer udoh lupe bende2 ni.. Amaner taknyer skrg ni zaman makin canggih udah ade wassap, wechat, betalk, viber n macam2 lah lagi.. ok.. Ceritanya sekarang aku dilanda kebosanan dan kesedihan. Yelah, dah bosan ofkos le sedih. hehe.. Ade ke macam tu? Ntahla..

      Last day aku sekolah ialah pada 8 nov 2014.. hari tu hari yang paling sedih dalam sejarah form6 aku.. tak mau lah cerita.. bende dah lepas dah jadi sejarah dah pun.. tapi orang kata sejarah mungkin berulang.. lantaklah apa orang nak kata. yang penting sekarang ni, daripada peristiwa2 yang lepas aku belajar untuk menjadi seorang yang lebih matang.

     Tambah pulak sekarang aku dah umur 18 dah.. Takkan nak jadi budak2 macam dulu.. tak macho arr, ye idok? hehe.. Tapi dengar citer aku dah dapat panggilan interview dari giat mara untuk kurusus menjahit tu.. harap2 dapat la kursus tu.. sebab aku kalau boleh taknak cari keje.. aku malu nak jumpa orang2 kat luar sana tu.. tambah2 orang tu aku knal.. ahhh. tidakk.. so, kalau boleh biar aku dapat tawaran tu.. Amin.. sekian.

Wednesday, 4 June 2014

Serius aku tak tau nak cakap macam mana dah.. aku benci dya gila2.. blah la hang.. hang tu wujud sebab nak bagi aku gagal dalam exam je.. sumpah aku benci hang.. benci ketat2..
tolong arr.. jangan gunekan agama untuk bercinta.. last2 hang.. ngan aku2 sekali hanyut.. tolong la faham.. aku tak ready lagi semua ni.. jangan sampai aku keluarkan kata2 yang tak sepatutnya..
sekian terima kasih!!!!!!

Saturday, 31 May 2014

Rezeki Tuhan :)

Hye guys.. dah lama tak updates blog.. sebenarnya memang tak ingat dah bende alah nih.. maklumlah dunia makin sibuk semuanya dah ada whatsapp, wechat, facebook, twitter dan macam2lah.. ops,, lupe pulak!! Sebenarnya saya nak share dengan semua tentang keputusan spm saya yang lepas(2013).. sorry la lmbat share walaupun saya tahu bukan ada siapa pun nak baca blog saya ni.. hehe.. keputusan spm saya bukan la hebat macam kawan2 saya yang lain.. biasa2 saja :) Apa yang saya nak share tu sebenarnya tentang peningkatan keputusan yang telah dikecapi sejak upsr(2008).. ok,, time upsr saya dapat 3A je..(3A2B) saya pun tak kisah sangat pasai result2 ni.. tapi yang duk bising kat saya macam biasalah..MAK saya.. mak mana tak sayang anak kan? pastu tak pa la.. mai pulak time pmr(2011) saya hanya mampu capai 4A.. lebih satu je dari upsr haritu tu.. redha je lah.. saya pun macam biasa.. masih cool and tenang saja.. tapi orang yang paling hot ialah MAK saya..hehe.. "awak ni bukan nak baca buku betul2", "macam mana awak nak masuk U nanti", "awak taknak ke masuk sekolah yang hebat2 kat luar sana tu"... ayat yang terbit dari mulut mak saya tu masih teringat2 sampai sekarang.. redha je la.. selang beberapa hari lepas tu.. mak saya tnya sek mana yang saya nak pergi lepas terima result.. tiba2 mulut saya terpacul kluar nama sek sepupu saya yg terletak di negeri perlis.. apa lagi mak saya terus call jpn perlis.. tak lama lepas tu buka sekolah.. saya masih di sekolah yang sama.. tiba2 suatu hari mak saya dtg ke sekolah saya and suruh saya kemas2 barang asrma.. saya agak hairan kenapa.. and mak saya terangkan kat saya yang saya layak ke sek yang kat perlis tu.. huhuhuhhh.. serius sedih giler.. nak tggal kawan2.. sekolah.. yang paling penting kenangan di asrama dengan kawan2.. tapi kemahuan mak ku turutkan. Senyum smpai ke telinga la mak saya tu. dapat jugak ke sekolah kerajaan.. kerana sebelum saya mmg dihntar ke sekolah swasta.. huh! jimat blnja sikit.. masuk je sek tu, saya dapat tawaran ke aliran sains sosial atau lebih mudah orang pggil kelas akaun.. dapat la gelaran 'budak kelas akaun' (padahal akaun tak penah luluih pun.hehehe).. belajar2 punya bljar.. mmg byk la perbezaan dgn sekolah yg lama..cara belajar yang sgt berbeza.. guru2 yg mahir dan garang2 belaka..hehe.. seperti biasa,, dimana2 ada kebaikan dan kekurangan masing2..tup2.. tibalah musim spm.. abih je spm... fuh! dapat jugak blik ke rumah sendiri setelah bertahun di negeri orang (negeri org la sgt).. bile result keluar saya still macam biasa.. cool je dpt result.. saya ni jenis tak berapa kisah sgt bende2 macam tu.. boleh la.. dapt 5A je..

so, secara keseluruhan result yang saya dapat 3A2B (upsr), 4A4B1C (pmr), 5A5B1C (spm)...
bukan nak bangga.. tpi yang saya perasan setiap kali exam mesti naik satu A..
dan skrg saya tgh buat stam.. dan saya berharap dapat tmbh lagi satu A untuk stam tahun ni (2014)..

SYUKUR ALHAMDULILLAH :)



Siti Maryam Murad a.k.a Mr.Evergreen.